środa, 7 października 2009

tofu bardziej nieostre niż zdjęcie


krótko i zwięźle. Receptura.

Składniki:
  • tofu (około 100 g na osobę)
  • sezam
  • miód
  • olej
1.Podsmażyć tofu na oleju.
2.Nie zdejmując z patelni, dodać miód. Poczekać aż skarmelizuje się.
3. Obtoczyć w ziarnach sezamu lub tak jak ja wrzucić do tej tofubrei w przekonaniu że do lepkiego wszystko się przyklei.


Ja zjadłam z ryżem. Fantastysz!

2 komentarze:

  1. Na słodko to tofu jeszcze nie próbowałam. I aż się sobie dziwię, bo uwielbiam wszystko co słodkie. Twojego tofu na słodko muszę koniecznie spróbować.

    OdpowiedzUsuń
  2. robiłam takie kostki, ale z melasą. są mistrzowskie!

    OdpowiedzUsuń