środa, 28 października 2009

Dyniowo-ciecierzycowe curry...


... w wykonaniu szybsze niż TGV.


Zgodnie (i niezgodnie) z przepisem Nigelli L. Mam nadzieję że nie będzie gryzła za wykorzystanie jej pomysłu.

Składniki:
  • mleczko kokosowe
  • pasta curry
  • dynia (około 200g)
  • cieciorka (u mnie odpuszkowana)
  • łyżka soku z cytryny
  • kurkuma, curry
  • ryż
1.Na patelnię wlać gęstą część mleczka kokosowego (tę śmietanę będącą na samym wierzchu). Dodać łyżeczkę pasty curry. Wlać resztę mleczka (pewnie można całą zawartość na wstępie wlać). Zagotować.
2.Wrzucić wcześniej ugotowaną dynię i cieciorkę.Dodać przyprawy i cytrynę. Odparować nadmiar mleczka.
3.Podawać z ryżem.
4. Done!

4 komentarze: