niedziela, 8 sierpnia 2010

Tofu z pieczarkami i szpinakiem oraz raw-zupa

Tofu z pieczarkami i szpinakiem

Składniki:
• ½ cebuli
• Szpinak świeży lub mrożony
• 2 duże pieczary
• Imbir kandyzowany
• Sezam
• Olej
• Tofu wcześniej zamarynowane
• Makaron gryczany
• Oliwa aromatyzowana chili , sambal oelek, czosnek, pieprz, sos sojowo grzybowy

1. Gotujemy makaron.
2. 2.Smażymy pieczary, szklimy cebulę, dorzucamy tofu wraz z marynatą, szpinakers. Smażymy chwilę.
3. Drobno siekamy imbir kandyzowany, dokładamy na patelnię, Mieszamy.
4. Na talerz i sezamem opruszyć.


Zupa coś w stylu gazpacho


Składniki: ( dla dwóch person)

• 3 pomidory
• ½ strąka papryki czerwonej
• ½ strąka papryki żółtej
• ½ ogóra
• 1 marchewka
• 1/3 średniej cukinii
• Sambal oelek
• Pieprz, sól, papryka
• Oliwa

1. Robimy „makaron” z marchewki i cukinii (przy pomocy obieraczki do warzyw)
2. Sparzamy i obieramy ze skórki pomidory. Obieramy ogóra.
3. Miksujemy!

Pomysł na makaron stąd.

2 komentarze: