niedziela, 1 sierpnia 2010
RISOTTO Z BOBEM I KURKAMI
Składniki:
• Ryż
• Bób ugotowany wcześniej
• Kurki podsmażone z cebulką
• Więcej cebuli
• Czosnek
• Tymianek, pieprz,
• bulion
1. Zeszklić cebulę + przyprawy.
2. Dodać ryż, chwilę podsmażyć, zalać wodą bądź bulionem.
3. Pod koniec gotowania dodać bób i kurki.
Są wakacje i totalny brak czasu mi dokucza. Gotuję głównie na kuchence turystycznej. Zwiedzam, chodzę , jeżdżę z północy na południe. Cudnie!
Będąc w Sopocie obowiązkowo odwiedziliśmy Giuseppe’go!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
O! Jaki fajny pmysł na obiad!
OdpowiedzUsuńświetny pomysł z połączeniem bobu i kurek :)
OdpowiedzUsuńale bym zjadła !
OdpowiedzUsuńWszyscy odwiedzają Sopot :-) a ja tak daleko mam :-( ale planuje we wrześniu tam pojechać na lody :-)
OdpowiedzUsuńfajne i pyszne jedzonko:)
OdpowiedzUsuńbardzo mi się podoba końcówka tego wpisu.. :-) i ja poznałam już smak tych cudownych lodów. 5 smaków w ciągu dwóch wizyt. będę wracac często, w końcu mam tak blisko.. a to zdjęcie widziałam na stronie GG na facebooku :-)
OdpowiedzUsuńkuchenka turystyczna i lody to podstawa wakacji! :)
OdpowiedzUsuń