czwartek, 15 lipca 2010
Makaron z jagodami i tofuserkiem
Owoce owoce, trzeba korzystać i zajadać póki są! Ja ciągle w żałobie po truskawkach.
Dziś podano nie wymagający zbyt wielu czynności, a szczególnie stania przy kuchence posiłek.
Ugotowano makaron, umyto jagody, zrobiono tofuserek.
Tofuserek( na podstawie „Zaskakującego tofu”)
Składniki:
• 120 g tofu
• 120 ml mleka sojowego lub innego roślinnego
• Cukier waniliowy (najlepiej domowym sposobem przygotowany) w ilości „do smaku”
• Aromat waniliowy
1.Zmiksować wszystko na gładką masę.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
za słodkimi daniami nie przepadam.ale przepis na tofuserek spisuje- może kiedyś być potrzebny;)
OdpowiedzUsuńjak pysznie! tofuserek brzmi świetnie :)
OdpowiedzUsuńMmm, pycha! Tofuserek musi być rewelacyjny.
OdpowiedzUsuńfajne i szybkie jedzonko:)
OdpowiedzUsuńWłaśnie przypomniałaś mi o tym prostym i pysznym daniu, dziękuję :-)
OdpowiedzUsuń