wtorek, 13 kwietnia 2010

KANAPKOWE AWOKADO


Puszkowy przepis wzbogacony

Składniki:
• Tofu (około 150g)
• Awokado
• Duża garść płatków migdałowych
• Pół łyżeczki soku z cytryny
• Pieprz, sos sojowy
• Dwa ząbki czosnku

1. Rozgniatamy tofu wraz z awokado.
2. Dodajemy resztę składników. Mieszamy.

Pożerane z chlebem orzechowym.

3 komentarze:

  1. awokado i tofu to najlepsze połączenie ever. a powiedz mi, chleb orzechowy kupny czy sama piekłaś? brzmi dobrze.

    OdpowiedzUsuń
  2. ostatnio polubiłam się z awokado
    kiedyś wydawało mi się takie bez smaku
    dodatek płatków migdałowych podoba mi się bardzo

    OdpowiedzUsuń
  3. Chleb wypieku własnego, mąka ,drożdże, woda, posiekane orzechy, cynamon i łyżeczka cukru :P

    OdpowiedzUsuń