...na leniwe przedpołudnie.
Pasjami oglądam "Domowego Kucharza" na Kuchni.tv. Podczas jednego takiego telewizyjno-garowego seansu kudłacz zaserwował owsiankę w wersji "zjadalnej", nieprzywołującej wspomnień z przedszkola.
Wypełnienie mojej śniadaniowej miski niewiele ma wspólnego z pierwotnym przepisem, który stał się jedynie aktywatorem nadmiernego wydzielania śliny.
Składniki:
- 200 ml mleka sojowego o smaku waniliowym
- pół szklanki otrębów owsianych zmieszanych z płatkami owsianymi
- połówka jabłka
- łyżka rodzynków
- łyżeczka siemienia lnianego
- garść płatków migdałowych
- cynamon
2.Przełożyć do miseczki. Oprószyć cynamonem i płatkami migdałów.
3.Zjeść!
W smaku i konsystencji przypomina budyń waniliowy! Owsianka już na stałe zadomowiła wśród śniadaniowych przysmaków.
świetne:)
OdpowiedzUsuń