... czyli miszmasz węgiersko-amerykański na talerzu.
Składniki: (na 2 razy po 2)
- dynia (mniej więcej 150-200g)
- 1/2 cukinii
- po 1/2 strąka papryki czerwonej i żółtej
- pasta z ostrej papryczki
- woda
- koncentrat pomidorowy
- 2 łyżki oliwy
- sól, zmielony pieprz czarny, słodka papryka
- ser Lazur (bądź też inny na podpuszczce mikrobiologicznej)
2. Dorzucić dynię pokrojoną w kostkę ( nie odkrajałam skórki).
3.Dolać niewielką ilość wody i dusić15 minut.
4.Pod koniec dodać 2 łyżki przecieru pomidorowego.
5.Najlepiej podawać z ryżem albo makaronem z fasoli Mung.
6.Posypać serem.
O jak ładnie podane, kiedyś wypróbuję.
OdpowiedzUsuńA co do porcji to nie rozumiem - ilość na 2 czy 4?
na 4, Dziwnograjku ;)
OdpowiedzUsuń