poniedziałek, 31 sierpnia 2009

W kokosowym raju


Wariacja na temat warzywnego curry przedstawia się tak:

Składniki:
  • ryż brązowy bio (każdym innym nie należy gardzić)- ilość według potrzeb
  • mleko kokosowe ok.200 ml
  • cebula
  • mix warzyw ( u mnie cukinia, marchewka i papryka pokrojone w słupki)
  • słonecznik ok.2 łyżki
  • zielona pasta curry
  • oliwa
  • natka pietruszki

  1. Ugotować ryż.
  2. Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucić pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
  3. Zeszklić.
  4. Dodać 1 lub 2 łyżeczki pasty curry.
  5. Następnie na patelni powinny znaleźć się warzywka. Smażyć kilka minut.
  6. Wlać zawartość puszki mleka kokosowego.
  7. Gotować aż zmięknie cały warzywniak tzn 10-15 minut.
  8. Wyłożyć na talerz, udekorować natką pietruszki i solidnie posypać uprażonym słonecznikiem.
Jamijam!

1 komentarz: