Wariacja na temat warzywnego curry przedstawia się tak:
Składniki:
- ryż brązowy bio (każdym innym nie należy gardzić)- ilość według potrzeb
- mleko kokosowe ok.200 ml
- cebula
- mix warzyw ( u mnie cukinia, marchewka i papryka pokrojone w słupki)
- słonecznik ok.2 łyżki
- zielona pasta curry
- oliwa
- natka pietruszki
- Ugotować ryż.
- Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucić pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
- Zeszklić.
- Dodać 1 lub 2 łyżeczki pasty curry.
- Następnie na patelni powinny znaleźć się warzywka. Smażyć kilka minut.
- Wlać zawartość puszki mleka kokosowego.
- Gotować aż zmięknie cały warzywniak tzn 10-15 minut.
- Wyłożyć na talerz, udekorować natką pietruszki i solidnie posypać uprażonym słonecznikiem.
moja Agnieszka p. to lubi
OdpowiedzUsuń