piątek, 10 września 2010

Zupa z selerem naciowym i cieciorką

Super rozgrzewająca.

Na zupę przygotujcie:
• 4 łodygi selera naciowego
• Cebulę
• 2 ząbki czosnku
• 2 marchewki
• 2 pietruszki
• Makaron orkiszowy
• Szklankę ugotowanej cieciorki
• Kumin, peper, chili, sos sojowy
• Wywar/kostkę warzywną+ wodę

Żeby zupę przygotować wykonajcie następujące czynności:
1. Podsmażcie na oleju pokrojony w plastry seler i cebulkę i posiekany czosnek .
2. Dodajcie marchew i pietruchę pokrojone w talarki. Zalejcie to wodą/ bulionem.
3. Przyprawcie.
4. Pod koniec gotowania dorzućcie makaron i cieciorkę.
5. Zblenderujcie.


Podałam z odrobiną mleczka kokosowego i kępką wyhodowanych kiełków i natka pietruszki.

6 komentarzy:

  1. Na pewno rozgrzewa :-) Ja uwielbiam zupy a jak się robi chlodniej bardzo często goszczą u mnie :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Hej, właśnie mi blogspot powiedział, że jestem u Ciebie podlinkowana!

    Bardzobardzo dziękuję za docenienie mojego skromnego wkłądu w wege blogsferę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Koniecznie spróbuję bo kocham seler naciowy a w zupie go jeszcze nie jadłam :)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Zapraszamy do przyłączenia się do powstającej listy POLSKICH blogów kulinarnych: http://polskieblogikulinarne.blogspot.com

    Pozdrawiamy:)

    OdpowiedzUsuń