czwartek, 15 lipca 2010

Makaron z jagodami i tofuserkiem


Owoce owoce, trzeba korzystać i zajadać póki są! Ja ciągle w żałobie po truskawkach.
Dziś podano nie wymagający zbyt wielu czynności, a szczególnie stania przy kuchence posiłek.

Ugotowano makaron, umyto jagody, zrobiono tofuserek.


Tofuserek( na podstawie „Zaskakującego tofu”)

Składniki:
• 120 g tofu
• 120 ml mleka sojowego lub innego roślinnego
• Cukier waniliowy (najlepiej domowym sposobem przygotowany) w ilości „do smaku”
• Aromat waniliowy

1.Zmiksować wszystko na gładką masę.

5 komentarzy:

  1. za słodkimi daniami nie przepadam.ale przepis na tofuserek spisuje- może kiedyś być potrzebny;)

    OdpowiedzUsuń
  2. jak pysznie! tofuserek brzmi świetnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmm, pycha! Tofuserek musi być rewelacyjny.

    OdpowiedzUsuń
  4. fajne i szybkie jedzonko:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Właśnie przypomniałaś mi o tym prostym i pysznym daniu, dziękuję :-)

    OdpowiedzUsuń